Qigong vs Hypnosetherapie

Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn met als doel het bekomen van een verhoogde ontvankelijkheid voor de suggesties van de begeleider, om zo gewenste veranderingen tot stand te brengen en te behouden.

 

Bij De Innerlijke Bron gebruik ik hypnose-therapie bij klanten om o.a. het zelfvertrouwen te vergroten, angsten of trauma’s los te laten, innerlijke obstakels te verwerken en bepaalde gedragingen te veranderen.

 

Hypnose is géén slaap, maar een bewuste toestand waarin je volledig mee bent met wat er gebeurt. Je bent ontspannen en gericht op de suggesties van de hypnotiseur.

 

Qigong is afkomstig uit De traditionele Chinese gezondheidszorg (net zoals acupunctuur en taiji) en is gericht op het cultiveren van je fysieke en mentale gezondheid, door middel van relaxatie, beweging, intentie (je doet het zelf) en ademhaling.

 

Qigong vermindert onrust, en verbetert concentratie naar binnen toe. Je leert hoe ontspanning kan voelen, waardoor het ook een goede voorbereiding is indien je later hypnose wil laten toepassen.

 

Qigong-oefeningen (waarin je bewust in het hier en het nu blijft) kunnen helpen om later de gewenste veranderingen tijdens de hypnose (waarin je geestelijk dieper gaat ) te bevorderen. Zo kan je tijdens hypnose (mentaal de hypnotiseur volgend) meer op je innerlijke ervaringen concentreren en word je minder afgeleid.

 

Qigong kalmeert lichaam en geest en verbetert de concentratie .

 

Bij zeer gespannen personen of analytische mensen is het zelfs aan te raden om eerst enkele Qigong-lessen te volgen, waarna heel gemakkelijk hypnose kan worden toegepast en het gewenste resultaat bekomen wordt. Ook als blijvende zelfzorg nà hypnosetherapie is Qigong zeer sterk aan te raden.

 

En dit is nog maar het tipje van de ijsberg… want zowel Qigong als hypnose zijn reuze interessant, hebben zeer vele toepassingen en zijn meer verenigbaar dan je eerst zou denken…Na bijna 30 jaar Qigong ervaring leer ik nog steeds bij, en sta ik nog steeds verbluft als ik zie hoe mensen ten goede kunnen veranderen.

Want Qigong is nog veel meer dan enkel relaxatie natuurlijk…

Met hypnose ontdek ik meer en meer de wonderlijke symbiose met Qigong en met de traditionele Chinese gezondheidszorg. En dat is zeker het pad dat ik verder wil bewandelen.

 

Je bent welkom voor het volgen van Qigong lessen, of hypnose therapie of een geslaagde combinatie van beiden.

Aarzel niet om meer info te vragen.

 

Jan

 

QigongHypnose therapie
relaxatiexx
stretchen en zelfmassage komen aanbodx
met bewegingx
je gebruikt je eigen intentie. (je stuurt zelf)x
je laat je leiden en volgt de hypnose therapeutx
rechtstreeks werken met het onderbewustzijnwordt onderzochtx
diepste trance mogelijkwordt onderzochtx
in de vorm van lessenx
in de vorm van sessiesx
direct veranderingswerkmeer tijd nodigx