Taiji en co


Taiji en co

We bieden een waaier aan mogelijkheden om te werken aan lichaam en geest. Al onze bewegings- en ontspanningsvormen hebben een link met Traditionele Chinese Geneeskunde. Onder de noemer Taiji en co, geven we Tai Chi (Taiji), Qigong, Meditatie en Rugscholing. Dit gebeurt in de vorm van groepslessen, workshops en privé-sessies. In samenspraak wordt er gewerkt met individueel gerichte ontspannings-technieken. Jan De Kock beoefent Taiji en Qigong (Hunyuan stijl) sinds 1986 en is erkend leraar door het Hunyuan Taiji Centrum te Beijing in China. Hij geeft o.a. master-classes Taiji en leidde reeds meerdere Taiji-leraars op.
Taiji – Tai Chi

Taiji is van oorsprong een oude Chinese “krijgskunst”. Hoewel de huidige externe omstandigheden veranderd zijn, dragen vele mensen het gevolg van dagelijkse spanningen en emoties. Taiji is gericht op innerlijke ontspanning, vloeiend bewegen en opbouwen van vitaliteit. Geleidelijk aan wordt de vicieuze vecht/vlucht situatie doorbroken en het evenwicht hersteld. In vergelijking met Qigong komen bij Taiji coördinatie en geheugen meer aan bod. De stijl die we beoefenen is Hunyuan Taiji. Kenmerkend zijn de vele vloeiende en cirkelvormige bewegingen, innerlijke intentie en relaxatie.

Taiji-lessen voor beginners:  klik hier
Nieuw: Taiji voor jongens en meisjes van 10 tot 14 jaar:  klik hier
Qigong

Chinese ontspannings- en vitaliteits-oefeningen vertrekkende vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Voor een diepgaande werking worden in een les steeds verschillende benaderingen gecombineerd.

 • fysiek -mentaal
 • zacht – intensief
 • dynamisch – statisch

Na een Qigong sessie ben je rustiger, heb je meer energie en is je lichaamshouding verbeterd. Op termijn ga je, bij regelmatige beoefening, de effecten duidelijk in je dagelijkse leven voelen en kan je algemene gezondheid flink verbeteren. Innerlijke aandacht, actieve ontspanning en vloeiend bewegen zijn vaste onderdelen.

Nieuwe lessen Qigong:  klik hier
Meditatie

De manier hoe we met stress en emoties omgaan, bepaalt voor een groot deel onze gezondheid!

Als je water en zand mengt, krijg je slijk. Zolang je in het water blijft roeren, blijft de troebelheid bestaan. Pas als je het mengsel laat rusten, wordt na verloop van tijd het water weer helder.

Net zoals in voorgaand voorbeeld is het door middel van meditatie mogelijk om afstand te nemen en troebelheid en een gespannen geest weer helder te krijgen. We onderscheiden:

 • Zittende klasisieke meditatie waarin ademhaling een belangrijke rol speelt.
 • Zittende en staande Qigong-meditatie: kalm worden in combinatie met het sturen van je innerlijke intentie.

Waarom mensen mediteren: Brengt tot rust / Doorbreekt de “vecht-vluchtreactie” / Verbetert het slaappatroon / Een helderder hoofd /Zet aan tot rationeel denken / Reduceert adrenaline en draagt bij tot een normale bloeddruk / Ondersteunt bij depressie en mentale problemen / Harmoniseert en helpt om beter met emoties om te gaan
Tarieven Taiji en co

Privé lessen 

 • 1 persoon: 60 euro/u
 • 2-4 personen :  60 euro 1e + 10 euro per extra persoon
 • 5-8 personen: 100 euro p/u
 • reeks 10 beurten (1u) voor 1 persoon: 550 euro

 

Groepslessen
 • per 10 lessen: 130 euro
 • per 5 lessen: 70 euro
 • per les: 15 euro

 

Een overzicht van al onze onze groepslessen Taiji en Qigong vind je hier Er zijn op dit moment geen aparte meditatie-groepslessen. Maar in onze Qigong-groeigroep komt meditatie wel ruim aan bod.