Massage


Massage


Tuina - Chinese therapeutische massage

Tuina is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en betekent letterlijk duwen (tui) en grijpen (na). De Tuina-masseur gebruikt veel verschillende technieken zoals duwen, drukken, grijpen, rollen, wrijven enz.. rekening houdend met meridianen en acupressuurpunten. Je krijgt individuele zorg met extra aandacht voor je persoonlijke constitutie en balans. Deze stevige massage wordt met Argan-olie van biologische kwaliteit rechtstreeks op de huid gegeven. Tuina is tevens de ideale manier om tot rust te komen, je energie op een harmonieuze manier te laten stromen en het lichaam zelf (opnieuw) te laten werken. toepassingen: problemen met spieren, pezen en gewrichten / nek-, rug-, schouderklachten / stress / vitaliteit/ burn out….

Relaxatie-massage met gebruik van Tuina is tevens mogelijk.

Chinese hoofdmassage

Deze intensieve hoofd-, nek- en schouder-massage is bijzonder geschikt voor mensen met een zittend beroep en/of stress gerelateerde klachten. Er wordt gewerkt op de meridianen (energiebanen) en acupressuurpunten. Hierdoor is deze massage zeer verfrissend, met verbeterde energie-doorstroming en voelbaar effect in het gehele lichaam. Chinese hoofdmassage is een onderdeel van de Chinese therapeutische massage of Tuina. toepassingen: Spanningen, verkramping of pijn aan het hoofd, nek, schouders of armen / Stress, niet tot rust kunnen komen / Insomnia (slapeloosheid) / Cosmetisch (verbeterde bloeddoorstroming van de huid)

Abdominale massage - buikmassage
In onze interne organen kunnen blokkades ontstaan. Mogelijke oorzaken zijn: stress, emoties, foutieve voeding, toxines, chirurgie, ongelukken, slechte houding, foutieve ademhaling, enz. Qi Nei Zang of “Chinese buik/orgaan-massage” is in de eerste plaats weldadig als “groot onderhoud” van je lichaam en helpt om blokkades af te bouwen. Deze abdominale massage is zeer geschikt voor iedereen die met stress te maken heeft en bij tal van problemen in de buik-zone. toepassingen: Stress / CVS / Fibromyalgie / Prikkelbare darm / Constipatie / Ziekte van Crohn (niet in de acute fase) / Slechte bloedcirculatie / Spijsverteringsproblemen / Vage buikklachten / Lage rugklachten zonder duidelijke oorzaak
Nuad massage

Nuad massage is een zeer respectvolle rustige, maar pittige massage. Er wordt gebruik gemaakt van gecontroleerde, trage, ritmische druk en diepe compressie. Deze wordt aangevuld met passieve stretch-technieken. Spieren, ligamenten en gewrichten worden geopend. Fysieke en mentale spanningen worden losgelaten.  Er wordt meestal gewerkt op je losse kledij, maar een combinatie met olie-massage op de huid is ook mogelijk. Deze massage wordt gegeven op een comfortabele moderne massage-tafel. toepassingen: Maakt diepe spanningen en blokkades los / Heeft een sterk meditatief karakter / Brengt tot rust met een vitaliserend effect / Helpt bij zware benen / Opent de heupen en maakt het bekken los / Regelt de ademhaling / Verbetert de spijsvertering / Helpt te ontgiften en vochtafdrijving te verbeteren.

Nuad= Aanraking met intentie tot positieve beinvloeding en met respect voor de “oude traditie”

Eind 2019 werd de Nuad massage door Unesco erkend als immaterieel Wereld-erfgoed! De massage wordt in 145 landen door meer dan 200000 therapeuten toegepast.
Hoe verloopt een sessie

Na aankomst in onze praktijk informeren we eerst wat het doel van je massage is en of er bepaalde fysieke of mentale aspecten zijn waar we rekening mee moeten houden. Samen bepalen we wat de meest geschikte massage voor jou op dat moment is. Allicht heb je zelf ook al een voorkeur. We hebben een discrete kleedhoek, waar je in alle privacy kan omkleden. Voor de olie-massages houd je slip en eventueel BH aan. Je krijgt ook een handdoek of kamerjas die je kan omslaan. De massage zelf gebeurt met veel respect en aandacht. Jan goochelt letterlijk met de handdoeken, zodat je je steeds bedekt en veilig voelt. Bij de Nuad massage op kledij draag je best een losse broek en T-shirt. Tijdens de massage informeert de therapeut regelmatig naar je welbehagen, maar je mag ook steeds aangeven als er iets moet bijgestuurd worden (hard, zacht, warm, koud, houding, enz.). Na de massage heb je rustig de tijd om aan te kleden en even na te praten. We houden steeds een halfuur tussen 2 massages, zodat je in alle rust kan afronden. Dit is ook het ideale moment om je volgende massage reeds vast te leggen. Zo ben je zeker van je plaatsje.Aanverwante technieken

Om warmte energie diep in het lichaam te brengen wordt de moxa-TDP lamp gebruikt. Dit is een warmtelamp die een specifiek electromagnetisch spectrum genereert dankzij een keramiekplaat waarop 31 mineralen zijn aangebracht. De behandeling met de Moxa-TDP lamp zorgt voor een goede energiedoorstroming, maak spieren los en geeft een heel aangenaam en weldadig warmtegevoel. Terwijl de lamp boven je lichaam staat wordt er verder gemasseerd.
Glazen of plastieken bollen van verschillende afmetingen worden vacuum op de huid geplaatst. Door de zuigkracht worden spieren en pezen losgewerkt, de bloedcirculatie verbeterd en interne blokkades geëlimineerd. Deze techniek is eveneens bijzonder efficiënt bij geblokkeerde zones in he lichaam De rode tot paarse verkleuring op de huid verdwijnt na enkele dagen. Cupping kan ook toegepast worden tijdens een acupunctuurbehandeling.
Met een zacht schraapinstrument worden, na aanbrengen van olie, gelijkmatige masserende bewegingen gemaakt, voornamelijk op de spieren van nek, schouders en rug om spanningen en blokkades te verwijderen. Naargelang de ernst van de spanning op het behandelde gebied kan er een rode tot paarse huidverkleuring ontstaan die na enkele dagen verdwijnt. Guasha kan bij een massagesessie, maar wordt eveneens gebruikt in onze acupunctuurpraktijkMassage weetjes

 • Combinatie-massages (bv Tuina + uitgebreide hoofdmassage) zijn mogelijk.
 • We hebben vele vaste klanten die op regelmatige tijdstippen (bv maandelijks) boeken en meestal 2 à 3 afspraken op voorhand vastleggen.
 • Probeer steeds op tijd te komen, maar niet meer dan max. 5 minuten op voorhand aub.
 • De tijd die je reserveert is ook de tijd dat je effectief behandeld wordt. Indien je echter te laat op je afspraak aankomt zal de behandeltijd korter zijn.
 • Gebruik bij je komst bij voorkeur geen parfum.Geschenkbon

Afhalen van een geschenkbon kan uitsluitend na telefonische afspraak (014 61 71 32) of mail. Dit is om de massage die mogelijk bezig is, niet te verstoren. Lukt het je niet om langs te komen? Wij kunnen de geschenkbon ook naar je opsturen. De verzendkosten bedragen 3 euro. Hiervoor stuur je een mail met je naam, adres en gewenste bedrag op de bon. We sturen de bon op na ontvangst van het totaal overgeschreven bedrag. rekeningnr: BE64 52308031 3752 Opgelet: Op het moment van de massage is steeds de meest recente tarieflijst van toepassing. Een geschenkbon is één jaar geldig.
Unieke praktijkruimte

Laat je verrassen door “De Leemzaal”, onze mooie massage-praktijk. Deze telt 40 m2 waarin een aparte ontvangstbalie met zitruimte. Het massage gedeelte is open tot in de 7 m hoge nok, wat een zeer ruimtelijk gevoel geeft. Een jatoba-plankenvloer en muren die bezet zijn met authentieke leem, zorgen voor een warm karakter. De professionele massagetafel kan in de winter verwarmd worden. De massage praktijk is gescheiden van de acupunctuur praktijk en heeft een aparte ingang. Het zicht op de tuin met rustgevende structuur maken dat je reeds tot ontspanning komt. Er is een afgescheiden kleedhoek met spiegel en zitbankje. De aanpasbare sfeervolle verlichting en zorgvuldig uitgekozen muziek maken het geheel volledig.Tarieven massage

 • Betaalmogelijkheden: 
  • Payconiq (Installeer vooraf de app op je smartphone)
  • Cash
  • (Overschrijving BE64 52308031 3752)
  • Opgelet: Bancontact via de betaalterminal is niet meer mogelijk na 31/12/2021 
60 min 30 min
Tarief  € 65 € 35
8-beurtenkaart  € 488 nvt
 • Het tarief is steeds hetzelfde ongeacht welke massage je kiest.
 • Wanneer cupping, guasha of de moxalamp wordt gebruikt, is dit steeds in de prijs inbegrepen.
 • Een 8-beurtenkaart en geschenkbon zijn max 1 jaar geldig.